Ροδάκινα

H μυρωδιά και η γεύση του ροδάκινου μας θυμίζει  το καλοκαίρι.  Είναι χυμώδες, αρωματικό με γλυκιά και υπόξινη γεύση. Τα επιτραπέζια ροδάκινα καταναλώνονται νωπά, αλλά και ως κομπόστα, γίνονται μαρμελάδες, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική , γίνονται  χυμοί. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η συχνή του κατανάλωση ενυδατώνει τον οργανισμό τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, είναι πολύ καλή επιλογή για την φροντίδα του οργανισμού και της επιδερμίδας, διότι έχει και αντιγηραντική δράση. Εντάξτε τα ροδάκινα καθημερινά στη διατροφή σας. Κόψτε τα κομματάκια και προσθέστε τα στο γιαούρτι σας. Μπορείτε επίσης να τα αλέσετε με πάγο και να φτιάξετε δροσερές γρανίτες ή να τα προσθέσετε σε πράσινες σαλάτες.

Πάντα να τα πλένετε, πριν τα φάτε ή πριν τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγή.