Κεράσια

Κόκκινα, τραγανά και ζουμερά, μας δροσίζουν και μας γλυκαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Τρώγονται νωπά, είναι ιδανικά για σνακ μεταξύ των γευμάτων και χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική.Η διατροφική τους αξία είναι μεγάλη διότι έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε αντιοξειδωτικά. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του. Έχει καρδιοπροστατευτική δράση, συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης. Η κατανάλωσή τους δρα κατά της αναιμίας, της σωματικής και πνευματικής κόπωσης, ρυθμίζει ευεργετικά τον μεταβολισμό.

Πάντα να τα πλένετε, πριν τα φάτε ή πριν τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγή.